Cum sa cumperi anvelope de iarna

Inainte de a pleca la cumparaturi, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte importante despre anvelopele de iarna. In primul rand, informeaza-te din timp despre conditiile meteorologice pentru ca este indicat sa iti montezi anvelopele de iarna inainte de prima zapada. Apoi, intra pe internet si vezi opiniile altor clienti despre fiecare tip de anvelope de iarna, si mai apoi fa o comparatie in functie de siguranta oferita, manevrabilitate, nivelul de zgomot, viteza de uzare si comfort. Dupa aceea, poti sa studiezi ofertele diverselor magazine pentru modelul de anvelope la care te-ai hotarat.

 

Trebuie sa citesti cu atentie si sa intelegi conditiile de garantie ale producatorului. Majoritatea precizeaza perioada de garantie pentru cateva luni sau ani de la data achizitionarii, deci asigura-te ca pastrezi bonul si ca pe certificatul de garantie este trecuta data la care ai cumparat anvelopele. In plus, citeste cu atentie certificatul de garantie ca sa stii ce acopera garantia si ce nu. Este indicat ca atunci cand pleci sa cumperi anvelope de iarna sa cauti simbolul cu un fulg de nea si un munte, ceea ce inseamna ca acel model a fost testat in medii cu zapada si a respectat normele prevazute de producator si inscriptionate pe ambalaj.

 

Intotdeauna achizitionati patru anvelope de iarna, de preferat identice, pentru a creste pe cat posibil performanta autoturismului si controlul dumneavoastra asupra lui. Daca nu aveti posibilitatea de a face asta, incercati ca macar rotile de pe fata sa fie din acelasi set si cele din spate sa fie din acelasi set. Daca masina dumneavoastra este 4x4, toate anvelopele trebuie sa fie identice pentru a evita defectiunile care apar in urma diferentei de tractiune. Indiferent de tractiunea masinii, nu cumparati niciodata doar doua anvelope de iarna pentru ca acest lucru poave avea urmari foarte grave, cum ar fi imposibilitatea de a frana sau de a vira.

 

Anvelopele de iarna sunt realizate dintr-un cauciuc mai moale, care nu se rigidizeaza la temperaturi scazute si astfel pastreaza o suprafata de contact suficient de mare pentru a asigura o aderenta decenta. Cu toate acestea, cauciucul moale le face sa se uzeze mult mai repede in cazul in care le folositi tot anul si in plus, acestea sunt zgomotoase cand rulati pe asfalt si fac drumul sa para mai accidentat decat este in realitate.

 

Cand conduceti iarna, pastrati intotdeauna o distanta mai mare decat cea prevazuta de lege intre dumneavoastra si masina din fata, pentru a va fi mai usor sa evitati un potential accident. De asemenea, daca faceti o excursie in afara tarii, informati-va despre reglementarile legale ale statelor prin care veti trece pentru ca unele dintre ele interzic folosirea de anvelope de iarna cu ghimpi. De asemenea, este indicat sa achizitionati numai anvelope de iarna noi pentru ca cele la mana a doua sunt deja uzate si ar putea fi chiar de o calitate mai proasta decat cele de vara.